windmolenHet CDA wil dat bewoners van de wijken Oosterheem en Rokkeveen kunnen meedoen in participatie rond de voorgenomen plaatsing van windturbines op bedrijventerrein Bleizo. Provinciale Staten hebben in december 2017 een besluit genomen over het plaatsen van windturbines op bedrijventerrein Bleizo.

Het CDA vraagt zich af hoe Zoetermeerse omwonenden in de wijken Oosterheem en Rokkeveen zijn geïnformeerd. Woordvoerder Klaasjan de Jong vraagt zich eveneens af of lokale politici op de hoogte waren, en welke informatie het Zoetermeerse college had.

Voor duurzame energie

De CDA fractie is warm voorstander van duurzaam energiebeleid. Maar het bouwen van enorme windturbines onder de rook van een woonwijk vindt het CDA geen goed plan.
In 2016-2017 was er onder inwoners van Zoetermeer fel protest tegen de eventuele komst van een windturbine in de Balij. Bewoners van de woonwijken Meerzicht en Rokkeveen waren toen niet betrokken in het proces. Het protest slaagde; uiteindelijk ging deze locatie niet door.

Bleizo

Voor Bleizo is de uitkomst anders, terwijl opnieuw sprake is van een locatie net over de gemeentegrens bij onze buren. Daarbij liggen ook nu grote woonwijken op korte afstand van de geplande windturbines. Het CDA wenst uitleg van het college bij de verschillende uitkomsten, en stelt daarbij de vraag wat het college een acceptabele afstand vindt van een windturbine tot woonbebouwing.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-