emailHet lijkt zo vanzelfsprekend: een gemeente dient toegankelijk en bereikbaar te zijn voor haar inwoners. Ook per e-mail. Maar onderzoek van het AD laat het tegendeel zien. Gemeenten in de regio Den Haag doen het niet goed als het gaat om hun bereikbaarheid per mail.

Steeds minder gemeenten hebben de mogelijkheid om per mail een vraag te stellen. Ook Zoetermeer behoort tot de 20% gemeenten zonder mailadres. Het is op de website van de gemeente wel mogelijk om online contact op te nemen, bijvoorbeeld via een contactformulier. Hier moet echter al snel een Digi-D worden ingevuld, een hobbel die veel inwoners niet nemen. Ook contact opnemen via Whatsapp of telefonisch behoort tot de mogelijkheden. Een emailadres is er echter niet. Het CDA vraagt het college om opheldering.

De onderzoekers stellen in het artikel dat het ontbreken van een mailadres op gemeentewebsites al jaren een probleem is. CDA raadslid Klaasjan de Jong schrikt van deze resultaten, en wil opheldering van het gemeentebestuur. De Jong: “Een gemeente moet zo bereikbaar mogelijk zijn. Vandaag de dag is een mailadres zo’n beetje hetzelfde als een brievenbus. Het is de basis van contact.”

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-