zorg stethoscoopHet tekort aan zorgbedden in Zoetermeer is nog niet opgelost en de coördinatie - waar in de regio is in noodsituaties een zorgbed onmiddellijk beschikbaar? - is niet geregeld. Zó! Zoetermeer vindt dat de gemeente alle mogelijke druk moet uitoefenen om ervoor te zorgen dat dit wordt opgelost.

“Er moeten snel meer zorgbedden in Zoetermeer komen. Daarnaast moet zeer dringend worden geregeld dat alle betrokken partijen zoals het rijk (Wet Langdurige Zorg) de zorgverzekeraars, de verpleeghuisbranche en alle andere spelers in de zorg gaan samenwerken zodat er een goed coördinatiepunt komt waar huisartsen naar toe kunnen bellen als er sprake is van een situatie waarin iemand acuut een zorgbed nodig heeft”,zegt Marijke van der Meer van Zó! Zoetermeer. “Het moet niet meer zo zijn dat de huisarts een hele middag stad en land af moet bellen op zoek naar een bed, en uiteindelijk tegen de patiënt moet zeggen dat hij of zij maar in bed moet blijven en in bed moet plassen tot er wel zorg beschikbaar is.”

Haar collega Carla Krullaars voegt daar aan toe: “In antwoord op onze vragen heeft het college toegegeven dat er niet genoeg zorgbedden zijn en dat er één punt moet komen waar huisartsen terecht kunnen met de vraag waar hun cliënt in nood opgevangen kan worden. Huisartsen melden nu dat ze blij verrast zijn als er wél tijd een bed beschikbaar is. Dat moet echt anders”.

De wethouder heeft in de commissievergadering toegezegd dat zij namens de gemeente in de verschillende overleggen in de regio zal aandringen op een snelle oplossing en hierover vóór het eind van het jaar de raad zal informeren.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-