zwemverbodDe CDA-gemeenteraadsfractie blijft zich ernstige zorgen maken over de kwaliteit van het zwemwater in de Zoetermeerse Plas. De zwemlocatie heeft al jaren vooral in de zomermaanden te kampen met blauwalg. Bestrijding van de blauwalg lijkt weinig op te leveren.

Ondanks plechtige beloften van het college van burgemeester en wethouders om de blauwalg te bestrijden is veilig en schoon zwemmen er nog steeds niet mogelijk. Een experiment om de blauwalg met ultrasone geluidsgolven te bestrijden leidde weliswaar tot stankvermindering, maar biedt geen definitieve oplossing. Ook deze zomer gold immers een blauwalg-waarschuwing. Het CDA heeft hierover schriftelijke vragen gesteld.

 

Flink ziek door blauwalg

Zwemmers die in aanraking komen met blauwalg kunnen onder meer hoofdpijn, misselijkheid, diarree en koorts krijgen. Sinds 2014 is er nog geen jaar geweest zónder blauwalg in de Zoetermeerse Plas, ook wel het Noord-Aa-strand genoemd.

CDA-fractievoorzitter Ingeborg ter Laak vindt vooral het chronisch tekort aan veilig en schoon zwemwater problematisch voor recreatiezwemmers.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-