Er komt geen extra afslag van de A12 door het Westerpark. Dat zei wethouder Marc Rosier dinsdagavond tijdens de commissievergadering over de schaalsprong. “Het plan voor die afslag had niet in het memo moeten staan die het college aan de gemeenteraad heeft gestuurd,” aldus Rosier. Het college blijft wel zoeken naar een andere geschikte plek voor de extra afslag.

20170614.golfbanen new zoetermeer copyBegin deze week maakten een aantal politieke partijen, met D66 voorop, zich zorgen over de dreigende aantasting van het Westerpark en de groene gebieden aan de rand van de stad. Door de plannen rond de Afrikaweg zou er een nieuwe ontsluiting vanaf de A12 moeten komen. Dit plan van het college kwam op tafel bij de bespreking van de Visie voor de Afrikaweg. Volgens het college zou de Afrikaweg die nu de stad aansluit op de A12, gedowngraded moeten worden naar een stadsstraat die minder verkeer laat doorstromen. Een nieuwe ontsluiting op de A12 bij het Westerpark zou dan het verkeer naar Zoetermeer moeten leiden.

Australiëweg

Dat plan is nu dus van de baan. Al wil het niet zeggen dat er geen andere extra afslag gaat komen in de toekomst. Rosier: “In de toekomst moeten we daar zeker naar kijken. Het heeft namelijk als groot voordeel dat het verkeer dat de nieuwe afslag neemt, niet op de Australiëweg uitkomt. De huidige afslagen leiden alles via de Australiëweg de binnenstad in, met alle drukte van dien.”

Het college wil met een extra afslag die verkeersdruk verlagen en denkt daarom dat het verstandig is de zoektocht naar een plek voor een nieuwe afslag voort te zetten. Volgens Willem Bos van D66 heeft Zoetermeer al een afslag aan de kant van het Westerpark. “Dat is namelijk de afslag Nootdorp. Als je daar een bordje ‘Zoetermeer West’ neerzet, kom je op dezelfde weg uit. Kwestie van één verkeersbord, dat kost niets.”

 

-advertenties-

-goede doel-