Dames 100 meter estafette copyTwee zussen in de 4 x 100 meter estafette finale voor vrouwen op het EK Atletiek in München. Voor Naomi (27) en Zoë (20) Sedney uit Zoetermeer kwam deze week in München een droom uit. Beide zussen liepen op het EK in hetzelfde estafetteteam.

Zoë, die inmiddels voor Rotterdam Atletiek uitkomt, is op vijfjarige leeftijd op atletiek gegaan als lid van ARV Ilion Zoetermeer waar ook haar zus lid van was. Toen haar zus in 2015 echt internationaal doorbrak wilde Zoë dat ook graag.

Dat is inmiddels ruimschoots gelukt. Naomi deed al mee aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en vorig jaar aan de Olympische Spelen van Tokio waar ook Zoë haar debuut maakte. Ze was destijds de benjamin in de Nederlandse atletiekploeg.

Dames 100 meter estafette2Tijdens de Olympische Spelen van Tokio zorgde een mislukte wissel tussen Visser en Schippers ervoor dat het Nederlandse estafetteteam (Visser, Schippers, Van Hunenstijn, Sedney) de finish tijdens de finale niet wist te bereiken. Dat was nu wel anders. In een spannende serie wisten de dames (N’ketia Seedo, Naomi Sedney, Zoë Sedney, Minke Bisschops) met een vierde tijd van 43,75 sec de plek nipt zeker te stellen en gingen ze als achtste team naar de finale. Deze finale vond zondagavond 21 augustus plaats. De dames deden een vergeefse gooi naar een medaille. De overnames waren deze keer goed. Als slotloopster had Naomi nog zicht op brons maar ze kon het niet tot het eind volhouden. In het sterke veld zat er geen podiumplaats in, maar werd het team zeer verdienstelijk vijfde met een beste seizoentijd van 43,03 seconden.

Foto's: BSR Agency Lars van Hoeven

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-