D3X 4489Bij sv DSO was vrijdagavond 27 mei het moment om de jubilarissen in het zonnetje te zetten. DSO zet jaarlijks de leden die hun 25, 40 of 50ste lidmaatschap vieren in het zonnetje. De heren Akkerman en Hoogerdijk ontvingen als eerste hun speldje, zij zijn namelijk al 75 jaar lid van de vereniging.

 De avond werd geopend door Willem Duijvenbode van de jubilarissen commissie. Na een welkomstwoord, gaf hij het startsein voor de feestelijkheden.

Familie gevoel 

Sv DSO bestaat al sinds 1928 en is een begrip in Zoetermeer. In de afgelopen 94 jaar verhuisde de club meermaals van locatie. Inmiddels zijn ze al jaren honkvast op hun huidige locatie in Oosterheem. De leden die vrijdagavond hun speldje ontvingen zijn nog verbonden met de club omdat kinderen en kleinkinderen inmiddels bij de club spelen. Zij zijn het unaniem eens dat het vooral ook het familiegevoel is dat heerst bij de club. 

Beide al 75 jaar lid en betrokken bij de club

D3X 4204Dit geldt ook voor Jan Akkerman en Jan Hoogerdijk, beide 75 jaar lid. Zij bleven, na zelf gespeeld te hebben, betrokken bij de club in diverse functies. Dhr. Akkerman tekende een mooie tekening van het complex in het Van Tuyllpark toen dit werd opgericht. Hij ontving in het verleden al speldjes voor de andere jubileumjaren. Toen deze na een inbraak gestolen werden zag een ander lid ze voorbij komen op marktplaats. Na een afspraak en een goed gesprek met de verkoper kreeg hij zijn gestolen speldjes terug. 

Ook de heer Hoogerdijk, inmiddels 84 jaar oud, speelde jaren bij DSO, tot aan het veteranenteam. Aan zijn leeftijd kan je terugleiden dat hij 9 jaar was toen hij begon bij de club terwijl dat in die tijd officieel pas mocht met 14 jaar. Zijn goede balspel was overtuigend genoeg om lid te mogen worden. Hoogerdijk die de bijnaam Kwebbelaar kreeg, bekleedde binnen de club diverse functies waaronder die van bestuurslid. Uit die tijd had hij nog iets bijzonders meegenomen. Een ouderwetse rijksdaalder, die alle vrouwen van bestuursleden kregen bij het 50-jarige bestaan. Zijn vrouw heeft de munt al die jaren bewaard. Beide heren ontvingen een speldje en een bos bloemen van voorzitter Ruud Meere.

Daarna was het de beurt aan de leden met een lidmaatschap van 70 jaar, die eer was aan de heren Henneken en Waltman, de heer Henneken moest helaas verstek laten gaan. De heer Joris Waltman beaamde dat hij buiten zijn spel vooral bekend stond als Joris Driepinter. Van de drie heren Bert van der Wees, Martin Mosterd en Jaap van der Harst in de categorie 50 jaar was alleen de laatstgenoemde aanwezig om het speciale beeldje op te halen. Zijn speldje had hij eerder al ontvangen. Van der Harst heeft tot zijn 72ste zelf gevoetbald, was vroeger  conditietrainer bij de jeugd. En met zijn inmiddels 90 jaar nog steeds kwiek.

40 jaar betrokken bij de club

D3X 4070 2De heren Jan Koole, Leo Rook en Sander Stiefelhagen zijn 40 jaar actief lid bij de club. Koole was een zeer betrokken ouder toen zijn zoon bij de club speelde en vervulde veel taken binnen de jeugdcommissies. Leo Rook staat tegenwoordig langs de lijn, vroeger was hij zelf keeper in het eerste. Sander Stoefelbergen heeft vroeger altijd op de zondag gespeeld, inmiddels spelen zijn kinderen bij de club en traint hij zowel de jongens al de meiden. Volgens de voorzitter staat zijn bed nog net niet op de club.

Hugo Schippers, Dick van den Berg en Aad van der Goes kregen alle drie een speldje voor hun 25- jarig jubileum. Alleen Hugo en Dick waren aanwezig. Dick die zelf nooit gespeeld heeft, kwam bij DSO vanwege zwembad het Keerpunt. Daar had hij een abonnement en na het zwemmen ging hij een biertje halen bij de club. Het begin van vrijwilligerschap in allerlei functies. Aad is onafgebroken vrijwilliger sinds zijn beide zonen bij DSO voetballen. Een gewaardeerd iemand en een stille kracht binnen de club.

Foto: Erwin Konijnenburg www.foto-konijnenburg.nl 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-