kampioenVoor het eerst in de geschiedenis van de Zoetermeerse hockeyclub MHCZ is op zondag 29 mei het eerste herenteam gepromoveerd van de 1e Klasse, Poule D, naar de Overgangsklasse.

Na een bloedstollende ontknoping van de competitie bereikten ze in Delft de koppositie in de poule waardoor ze rechtstreeks promoveren. Tot deze week streden nog drie andere teams voor het kampioenschap. Rijswijk viel donderdag al af door een gelijkspel tegen Hudito (Delft). Roomburg (Leiden), dat al een flink aantal weken de ranglijst aanvoerde en Schiedam, dat de derde plaats bezette, namen het vandaag tegen elkaar op in een echte titanenstrijd.

Bij winst van Roomburg, zou dit team promoveren. Bij winst van Schiedam en een gelijkspel of verlies van Zoetermeer, zou Roomburg promoveren en zou Schiedam via de play-offs alsnog promotie kunnen afdwingen. Zoetermeer zou dan met lege handen staan.

Maar dit gebeurde gelukkig allemaal niet. Eén van de twee droomscenario’s van de Zoetermeerse mannen werd werkelijkheid: ze wonnen zelf met 1-4 van Hudito. Roomburg en Schiedam speelden gelijk, waardoor Zoetermeer evenveel wedstrijdpunten verzamelde als koploper Roomburg en op basis van meer gewonnen wedstrijden het kampioenschap binnensleepte.

Al een flink aantal jaren timmert Zoetermeer aan de weg met als doel promotie naar de Overgangsklasse. Onder leiding van trainer/coach Rutger den Hartog is het dit seizoen eindelijk gelukt.

Foto: Frank Ideler

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-