De gemeente Zoetermeer heeft deze zomer een tekort aan trouwambtenaren. Hierdoor worden bruidsparen voor het blok gezet: trouwen zonder voorgesprek of de datum verplaatsen. Dit terwijl bruidsparen al maanden van tevoren alles hebben geregeld, uitnodigingen verstuurd, feestzaal, fotograaf etc.


huwelijkDe Zoetermeerse VVD stoort zich eraan dat bruidsparen niet op de gebruikelijke manier een van de mooiste dagen van hun leven kunnen beleven. Raadslid Berend Aptroot (VVD) schrok zich rot toen hij de verhalen hoorde van een aanstaand bruidspaar en de van de ouders van de bruidegom: “Als je hoort hoeveel tijd en energie een bruidspaar in deze dag steken en als je dan een maandje van tevoren dit soort berichten krijgen. Dat kan gewoon echt niet. Je kan toch niet tegen een bruidspaar zeggen kies maar een andere dag of het kan wel op de gewenste dag, maar dan is het alleen ja zeggen, tekenen en wegwezen”
De gemeente heeft een tekort aan mensen en de vakantieperiode vormt een extra probleem. Berend Aptroot: “Ik weet dat het moeilijk is om aan mensen te komen, maar toch heeft de gemeente veel babs’en (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand). Er zijn een aantal collega raadsleden met deze bevoegdheid maar ook een aantal wethouders en ambtenaren hebben deze. Ik kan me niet voorstellen dat er niemand is die bruidsparen aan een onvergetelijke dag willen helpen.”

De Zoetermeerse VVD heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over het tekort aan trouwambtenaren deze zomer.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-