taverzoNa een 2-0 achterstand lukte het de Zoetermeerse ploeg van De Boer Taverzo toch om de wedstrijd naar hun voordeel om te buigen. Voorafgaand aan de eredivisiewedstrijd tussen Combilo TOGB en De Boer Taverzo was er al veel onzekerheid of deze datum kon doorgaan, met het drukke speelschema van de spelers.Al met al kon de wedstrijd door gaan, met inzet van spelers uit het tweede team. De ploeg uit Zoetermeer kon wel rekenen op de inzet van Michał Murawski en Jakub Folwarski. In een gelijkopgaande strijd liet Segun Toriola zien dat hij het spel nog altijd meer dan goed beheerst. Murawski bood nog enige tegenstand, maar ondanks zijn ijver kwam hij tekort tegen deze Nigeriaans routinier. In zijn tweede wedstrijd tegen Floris zur Muhlen kon de debutant meer afwisselen tussen verdediging en aanval en won Michał in een ongelijke strijd. Dat Toriola te sterk was gold uiteraard ook voor invaller Arjan Huiden, kort daarvoor waren er zeker nog kansen voor Arjan tegen Tim Gras. Tim liet zich, na verlies tegen Arjan in de Top 20, echter niet nog een keer verrassen, trok de wedstrijd naar zich toe en ging er met de winst vandoor.

Kuba Folwarski: “Ik ben echt blij om weer terug te zijn in Nederland en bij Taverzo. Ik ben erg tevreden over mijn spel vandaag en voel me hier thuis. Samen met Patrick Bruijne mocht ik het dubbel spelen en moesten we duidelijk even wennen. Nadat we de derde game nipt wonnen kwamen we in een goed ritme en klikte het goed samen.”

Ook coach Marco van der Meijden was te spreken over het resultaat: “Het was een dubbel(-tje) op zijn kant of we vandaag de schade beperkt konden houden of dat er nog een kleine overwinning in zou zitten. Dat het na de 2-0 achterstand nog lukte om de dubbelpartij en daarmee ook de wedstrijd te winnen is een mooie meevaller. Ik kijk alweer uit naar de wedstrijd volgende week in Zoetermeer tegen Hilversum”.

Uitslagen
0-1 Zur Muhlen, F.P.C. (Floris) – Folwarski, J. (Jakub) 0-3 (-4,-7,-10)
1-1 Toriola, S. (Segun) – Murawski, M. (Michal) 3-0 (7,4,9)
2-1 Gras, T. (Tim) – Huiden, A. (Arjan) 3-1 (10,-9,5,9)
2-2 Zur Muhlen, F.P.C. (Floris) – Murawski, M. (Michal) 0-3 (-0,-8,-7)
2-3 Gras, T. (Tim) – Folwarski, J. (Jakub) 0-3 (-2,-3,-3)
3-3 Toriola, S. (Segun) – Huiden, A. (Arjan) 3-0 (5,6,6)
3-4 Toriola/Gras – Folwarski /Bruijne 2-3 (9,5,-9,-5,-9)

Foto Kuba Folwarski (archief): Elsbeth Parmentier

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-