stefan 2e dan 2
Stefan Zwinkels, van karate en iaido vereniging Tomo no Kai, is geslaagd voor zijn landelijke examen 2e dan iaido. Het iaido is de Japanse kunst van het trekken van het zwaard en wordt beoefend met een iaito, een samuraizwaard.


stefan 2e danHet examen werd gehouden in Amsterdam, waar Stefan voor een 5-koppige jury zijn kata’s moest laten zien. Het iaido examen bestond uit 5 van deze vormen, die beoordeeld worden door de jury op techniek en uitvoering. Stefan: "Er waren veel kandidaten voor de examens, in mijn examen waren er slechts 4 deelnemers. Dan weet je dat er extra goed naar je gekeken wordt."

Het uitvoeren van de kata ging goed, Stefan zat goed in zijn ritme. Halverwege het examen was hij heel even afgeleid door een onverwachte beweging naast de mat, maar herpakte zich meteen. Aan het eind van alle examens was het wachten op de uitslag. Na de positieve uitslag stuurde Stefan meteen een berichtje naar zijn clubgenoten bij Tomo no Kai en werd van alle kanten digitaal gefeliciteerd.

Stefan traint sinds 2008 iaido bij Tomo no Kai en assisteert inmiddels ook bij de lessen. Voorafgaand aan het examen volgden de kandidaten een training met een internationaal deelnemersveld van binnen en buiten Europa. Meer dan 100 mensen waren aanwezig voor deze training.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-