MHCZ Dames1 gelijkspel3De eerste thuiswedstrijd voor de dames van MHC Zoetermeer in de competitie 2021 - 2022 werd gespeeld tegen HC IJsseloever uit IJsselstein. Na vorige week in de openingswedstrijd onnodig werd verloren bij Hudito in Delft, was Zoetermeer gebrand om de drie punten in eigen huis te houden.

Onder grote publieke belangstelling, gelukkig mag MHCZ weer bezoekers langs de lijn ontvangen, begon Zoetermeer goed aan de wedstrijd. Gedurende de 1e helft hadden zij het veldoverwicht, maar dit vertaalde zich niet tot echte kansen. In de spaarzame uitbraken van IJsseloever, versierden zij een terechte strafcorner die direct werd verzilverd tot 0 - 1.

MHCZ Dames1 gelijkspel  MHCZ Dames1 gelijkspel2

Direct na rust ging Zoetermeer op jacht na de gelijkmaker. Nog geen zes minuten na de thee gaf Jill van Trigt de bal voor aan Rachel Luiten die bal achter de keepster sloeg (1 - 1). Ondanks een wat slordige en rommelige fase bleef Zoetermeer de overhand houden, maar het duurde pas tot diep in het vierde kwart voordat Zoetermeer de 2 - 1 wist te scoren. Marylene Verhaar legde de bal vanaf de achterlijn voor op de vrijstaande Cecile Luiten die keurig afrondde. Vier minuten voor tijd wist IJsseloever langszij te komen vanuit een strafcorner (2 - 2). In de hectiek van de laatste minuten wisten beide ploegen geen kansen meer te creëren.

Hoofdcoach Mark Langemeyer na afloop: “Helaas hebben wij ons zelf niet beloond. We werkten hard, soms goed en soms minder slim. Het hoort bij deze jonge ploeg in opbouw, maar het is zuur dat wij 2 punten onnodig laten liggen.”

*MHC Zoetermeer Dames 1 - HC IJsseloever Dames 1 2 - 2 (ruststand 0 - 1)*
Scoreverloop: 0 - 1 IJsseloever (s.c., 22e minuut) ; 1 - 1 Rachel Zuliani (41e minuut) ; 2 - 1 Cecile Luiten (60e minuut) ; 2 - 2 IJsseloever (s.c., 66e minuut).