Een brand in de horecagelegenheid Magnum en El Sultana in het Van Tuyllpark werd door de brandweer al snel opgeschaald naar grote brand. Dinsdagmiddag 21 december sloegen de vlammen uit de benedenverdieping. Met slijptollen moest de brandweer de rolluiken open maken.

brand in restaurant met vlam uit het raam

Rond 14.20 kwam er bij de brandweer een melding binnen over een brand in het pand van Club Magnum, met daarboven restaurant El Sultana in het Van Tuyllpark. Bij aankomst van de hulpdiensten zagen zij de rook door de rolluiken komen. De brand werd opgeschaald naar 'Grote brand' en later naar 'Zeer grote brand',  waardoor meer brandweerwagens naar de brand konden komen om te assisteren.

brand in restaurant met vijf brandweermannenHet viel niet mee voor de brandweer om het pand in te komen. Met slijptollen werden de rolluiken  open gemaakt, zodat de brandweer naar binnen kon om te kijken waar de brandhaard precies zat. Ook werd door de brandweer het drone-team ingezet om van bovenaf te kijken waar de brandhaard zat.

Er is geblust vanaf de hoogwerker en vanaf straatniveau. Een getuige vertelde dat er om 15.30 nog altijd veel rook uit het pand kwam.

Voor de zekerheid stond er een ambulance klaar om eventuele slachtoffers te verzorgen. Club Magnum is al lange tijd gesloten en ook bij El Sultana was waarschijnlijk niemand aanwezig in verband met de nieuwe coronamaatregelen.

Er is een team gekomen om de brand te onderzoeken. Het is op dit moment niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is. De politie heeft de naastgelegen parkeerplaats afgezet en alleen de hulpdiensten werden daar toegelaten.

 Brand in restaurant Zoetermeer 2  Brand in restaurant Zoetermeer 1

Foto': Monica Lausberg en Marijn Muijen

 

-advertenties-

-goede doel-