Kasper Kardolus 24-09-2014 Rob Verbunt MG 9922Zoetermeerder Kasper Kardolus is een icoon van de schermsport. Zijn schermvereniging Zaal Kardolus bestaat 50 jaar en heeft vele kampioenen voortgebracht. Nog steeds treffen beginnende schermers en (voormalig) kampioenen elkaar wekelijks aan het Speulderbos. Op 25 oktober vierden zij daar het gouden jubileum.

Halloween Duik 2019 schoonspringenDe schoonspringers van WVZ waren zondag 27 oktober naar Antwerpen afgereisd voor de 'Halloweenduik', een wedstrijd vanaf de 1- en 3 meter duikplank. De vijf Zoetermeerse springers namen het op tegen atleten van hoog niveau en wisten zich bijzonder goed staande te houden. 

groep rust copyAfgelopen weekend betraden Bob Lausberg en Justin van Bergen, die beide vanwege een handicap judo op hun knieën beoefenen, de mat op het A-Judo toernooi in Zuid-Holland. Bob behaalde de 1e plaats in zijn categorie. Justin, die in een hogere categorie was geplaatst, vocht zich naar een mooie 3e plaats.

zvvs 2610 kopieDe Zoetermeerse waterpolodames van eerstedivisionist SG WZC moesten hun hoofd buigen voor een sterker ZVVS. In een weinig verheffend duel werd het voor de gasten uit Vlaardingen 5-15. Periodestanden 2-6, 2-5, 0-1, 1-3.

yotosama actieVier sporters van de Zoetermeerse Budoschool Yotosama zijn geselecteerd voor het WK Jiu-Jitsu in Abu Dhabi. Anne, Tom, Kars en Dominique hebben al op veel wedstrijden in binnen- en buitenland goede resultaten behaald.

foto bij persbericht Ruud van ZonOp 10 november organiseert Ilion alweer voor de 43e keer de najaarsklassieker de Klaverbladloop. Er is een 15 km wedstrijdloop en prestatielopen over 5 km, 10 km en 15 km en een scholierenloop over 1 km. De start is om 11:30 voor de wedstrijd- en prestatielopen, de scholieren starten om 10:45.

4f065fed 499c 411e 8ef6 c2c45e5af7cdRuim 50 voetballertjes van FC Zoetermeer verzamelden zich woensdag 23 oktober rond veld 1. Al dan niet geschminkt of verkleed maar allemaal met voetbalschoenen aan, want er zou een griezelig voetbaltoernooi gespeeld gaan worden.

foto rabobank Dolfijn 2Rabobank regio Den Haag heeft aan afdeling Dol-fijn van zwemvereniging WVZ een cheque ter waarde van € 2.000,- overhandigd. De afdeling Dol-fijn, sinds 1 januari 2019 onderdeel van zwemvereniging WVZ, kenmerkt zich door het lesgeven aan kinderen en volwassenen die het tempo van de reguliere zwemlessen niet kunnen bijbenen en/of een beperking hebben.

 BGT0463 ed 1 webMede door de Europacup tijdens de eerste twee weekends van november speelde Benelux Group Taverzo een dubbel programma in de competitie op 19 en 20 oktober. Zaterdag stond de topper uit tegen Hilversum op het programma en zondag ontvingen de Zoetermeerders het team van Avanti.

IMG 7632Zes vechters, twee coaches en een scheidsrechter van Dojo Hokori Meiyo uit Zoetermeer, zijn zaterdag 19 oktober in alle vroegte afgereisd naar het Belgische Brasschaat om hier deel te nemen aan Sutani Cup 2019.

-advertenties-

-goede doel-