DSC08578Onder het Evento Mediterráneo werd ook een recreatie jeu de boulestoernooi gehouden. Beter gezegd petanque, voor die dag ´Mi petanca´. Vijf teams hadden zich ingeschreven, bestaande uit drie spelers (in een triplet speel je met twee ballen). Er werd een vijfkamp gespeeld.

DSC08653Na een zware bui, koelt het in Holland meestal sterk af, maar nu ging het er Spaans aan toe. De volle zon brak door en het werd mediterraans warm. De uitstekende gedraineerde baan kon het regenwater makkelijk aan, zo ook de deelnemers die zich niet uit het veld lieten slaan. Het programma kon volledig gespeeld worden. De routiniers, de equipe van Hennie Kruijt, de Parkdames, waren oppermachtig. Toch moesten zij een partij gewonnen geven aan de Ketsers (12-13), de equipe van Dick Westmaas, het jongste team. Zij eindigden als derde. De equipe van Jan Zwennes werd tweede. Op punten verloren ze van de Parkdames. Vierde met twee overwinningen werden bewoners van de Londenstraat, die elke maandagmiddag een balletje gooien. De Boulende Diva’s verloren nipt drie partijen (2x 11-13 en 1x 12-13 ) waardoor zij genoegen moesten nemen met de vijfde plaats.

 

Eindstand:

1. De Park Dames 3 gewonnen + 26
2. Balgevoel 3 gewonnen + 5
3. De Ketsers 2 gewonnen + 14
4. Van Gool/Witvliet 2 gewonnen -12
5. De Boules Diva’s 0 gewonnen -15

Na afloop van het toernooi kon men vrijspelen waarbij leden van JBC Zoetermeer begeleidden. Er werd gewezen op de introductietrainingen, gecoördineerd door Frans Roos, op de dinsdagavonden van 18.30 tot 19.30 uur.

Inlichtingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-