IMG 5681De selectie van jongens onder 14 van FC Zoetermeer hebben alles op alles gezet om zoveel mogelijk geld binnen te halen en via crowdfunding deel te nemen aan de prestigieuze Blackpool Cup aan de Westkust van Engeland. Hun droom kwam uit en afgelopen weekend reisden de jongens naar Blackpool.

Afgelopen vrijdag reisde de volledige selectie, inclusief trainers en fysiotherapeut, via Schiphol en Liverpool naar het befaamde Meyerscough College in Preston wat de thuisbasis zou zijn voor de komende dagen voor de selectie van de O14 van FC Zoetermeer.
De trainers hadden de jongens voorbereid op de Engelse stijl voetbal; kick and rush, veel fysiek en op natuurgras. De tegenstanders in de poulefase kwamen uit Schotland, Noord Ierland en Engeland. De wedstrijden werden gespeeld onder zomerse omstandigheden, volop zon en ruim 25 graden. Dat het zwaar zou worden was vooraf bekend, maar hoe de veldconditie zou zijn daar hadden de jongens -die normaal hun wedstrijden in de Hoofdklasse op kunstgras spelen- geen idee van. Dit bleek ook tijdens de eerste wedstrijd tegen het Schotse FC West and Thistle. Het gras was hoog en hobbelig en daardoor extreem langzaam. De Engelse speelstijl in combinatie met dit soort velden bleek erg lastig in het begin, maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam FC Zoetermeer beter in zijn spel. Uiteindelijk was het FC Zoetermeer die met de 3 punten terug kon naar hun onderkomen.

2f0dd8ac df8b 4e3c a99d 3313e8eeaa39 2fff80cc e442 4a44 902c 255bc0382d09

Blackpool Challenge Trophy

In de middag werd er nog een poulewedstrijd gespeeld welke werd verloren en de laatste wedstrijd was bepalend of FC Zoetermeer door kon naar de kampioenenpoule. Deze wedstrijd was een regelrechte thriller met als resultaat na 40 minuten voetbal een strafschoppenserie. In deze strafschoppenserie moesten de Zoetermeerders helaas hun meerdere erkennen in het Noord Ierse Dungannon United. Dit betekende dat FC Zoetermeer zondag maximaal de Blackpool Challenge Trophy kon winnen. In voetbaltermen betekent dat i.p.v. de Champions League de UEFA beker winnen, wat natuurlijk een geweldige prestatie zou zijn.
Op zondag werd er aangetoond dat FC Zoetermeer de ‘Hollandse School’ voetbalstijl hanteerde en met een 4-3-3 speelstijl naar hartelust kon combineren. Na twee doelpuntrijke overwinningen klonk het Wilhelmus rond 16.00 uur lokale tijd uit de speakers over het complex. Met de complimenten vanwege het vertoonde voetbalspel ontving de aanvoerder van FC Zoetermeer de prestigieuze Blackpool Challenge Trophy uit handen van de organisatie, die al meer dan 26 jaar deze Cup organiseert. Nog nooit won een onder-14 team uit Nederland in deze 26-jarige geschiedenis tijdens de Blackpool Cup een prijs.


Na het vieren van deze geweldige prestatie konden de jongens zich opmaken voor de terugreis op maandag. De vermoeidheid zat er goed in bij iedereen maar het toetje was bijna net zo mooi als de beker die mee naar Zoetermeer ging: een rondleiding door Anfield Stadium, de thuisbasis van FC Liverpool. De jongens werden veelvuldig aangesproken door de mensen van het stadion en bij het horen dat we uit Nederland kwamen werd het enthousiasme nog groter vanwege het meespelen van twee belangrijke Nederlandse spelers, Virgil van Dijk en Georgino Wijnaldum bij Liverpool. Toch leuk om te kunnen zeggen dat je in de kleedkamer op het plekje hebt gezeten van deze populaire spelers. Ook nam de voltallige selectie inclusief trainers plaats in de luxueuze dug-out van Liverpool.

IMG 5583 bef11dbc 028d 442f bd71 2c7622219235

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij. 

-advertenties-

-goede doel-