DSC 0809 2Walking Football vereniging Zoetermeer Oldstars organiseerde op 12 april het eerste Zoetermeerse Walking Football toernooi georganiseerd. 16 Walking Football teams uit de regio maten zich met elkaar op de velden van DWO.

Het Zoetermeerse Oldstars team kwam helaas wat te laat op gang, pas in de derde wedstrijd kwam het team lekker in de wedstrijd. Prompt werd deze wedstrijd met 5-1 gewonnen, evenals de twee volgende wedstrijden, wat een mooie negende plek in het totaalklassement opleverde.

DSC 0767 DSC 0779

Wethouder Sport, Ingeborg ter Laak kwam de spelers aanmoedigen en was onder de indruk van het spel. Walking Football is een voetbal sport voor mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder die van voetballen houden, dit leuk vinden en er veel lol aan beleven maar door hun leeftijd en beperkingen hun eigen spelregels hanteren. Zo is hardlopen verboden en mag de bal niet hoger komen dan heuphoogte.
Dat het met de sportiviteit wel goed zit bij het Walking Football werd bevestigd door de gezellige sfeer tijdens de wedstrijden. Natuurlijk willen alle spelers het liefste winnen, maar met zijn allen plezier hebben is minstens zo belangrijk. Zo leenden de Oldstars een speler uit aan de latere toernooiwinnaar SEV Leidschendam, die kampten met onderbezetting.

DSC 0908 2 DSC 0911 2

Foto's: Jordy Bruijnius

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-