20190405 190447Veertien Kai Sei karateka streden zondag 7 april voor een plek op het erepodium bij de 3d International Amsterdam Karate Cup. Met 2 keer goud en 4 keer brons, spannende wedstrijden, leermomenten en veel plezier werd het voor Kai Sei een mooie dag in Amsterdam.

Dit grote internationale kumite toernooi voor karateka in de leeftijd van 10 t/m 20 jaar was een pittig en zwaar toernooi met grote poules en sterke tegenstanders.

In de categorie girls U16 +54 kilo ging Wissal el Boudakhani goed van start en won haar eerste twee wedstrijden. In de poulefinale moest ze haar meerdere erkennen in de latere kampioene en kon zich gaan voorbereiden op de B-finale. In deze directe strijd om het brons kon Wissal zich niet herpakken en door een nipt verlies behaalde ze een 5e plaats.
Nicole Pappaioannou kwam uit in de categorie girls U12 jaar +40 kilo, waarin ze haar eerste wedstrijd verloor van de latere finalist. Gebrand op een podiumplaats won ze haar twee wedstrijden in de herkansing en pakte zo de 3e plek. In de categorie girls U16 jaar -54kilo startte Mex Onderwater te voorzichtig en verloor haar eerste wedstrijd van de latere kampioene, waarmee ze zich wel plaatste voor de herkansing. Mex wist zich goed te herpakken en met sterk karate won ze haar drie wedstrijden in de herkansing en was de 3e plaats een feit.
De zusjes Marin en Sarah Hagenaar kwamen beiden uit in de categorie girls U18 +59 kilo, waarin ze allebei hun eerste wedstrijd verloren van de latere finalisten. Ze konden zich hierdoor gaan voorbereiden op de herkansing, de enige manier om nog een plek op het erepodium te bemachtigen. De beide meiden hielden hun hoofd koel en trokken allebei hun twee wedstrijden naar zich toe; door tactisch en scherp karate behaalden ze een 3e plaats.
In de categorie boys U16 -63 kilo was Kosta Pappaioannou goed op dreef en na twee sterke overwinningen stond hij in de finale. In deze zinderende eindstrijd kwam het tot een gelijke stand van 0-0, waarna Kosta op hantei (scheidsrechterbeslissing) de overwinning behaalde en een prachtige 1e plaats. Bob Kremers, uitkomend in de categorie male U21 -75 kilo, plaatste zich met twee winstpartijen voor de finale. Deze eindstrijd liet hij zich niet ontnemen en door met sterk karate van de Engelse tegenstander te winnen, was de hoogste plek op het erepodium voor Bob.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-