united cheers kampioenDe United Cheers Cheerleaders uit Zoetermeer zijn voor het tweede jaar op rij Nederlands Kampioen Cheerleading. Zij werden eerste in de categorie Senior Cheer All Girl op het NK, dat plaatsvond op zondag 7 april in het Ookmeer Sportcentrum in Amsterdam.


In de categorie Senior Cheerdance behaalde United Cheers een mooie tweede plek. Het jeugdteam van de club, de United Cheers Cheetah’s, behaalde ook een fantastische eerste plaats.
Bij de categorie Senior Cheer All Girl draait het voornamelijk om de stunts en tumbling. Vorig jaar deden de United Cheers voor het eerst sinds lange tijd weer mee in deze divisie. Daarvoor hebben zij zich een aantal jaren alleen op Cheerdance gefocust, vanwege het ontbreken van een goede en veilige zaal om stunts uit te voeren. Door de samenwerking met turnvereniging Pro Patria konden de United Cheers het stunten weer oppakken en maakten zij in 2018 een comeback in deze categorie. Ondanks dat de stunts toen nog niet allemaal goed gingen op de wedstrijd, leverde dit al meteen een eerste plek op. Op 7 april 2019 mochten zij de titel verdedigen, met een vrijwel foutloze routine mogen de United Cheers zich nu opnieuw Nederlands Kampioen noemen!


De jeugdteams van United Cheers deden dit NK mee als één grote groep onder de naam United Cheers Cheetah’s. Zij hebben eveneens een fantastische routine neergezet en behaalden hiermee een mooie eerste plek. Omdat zij door het samenvoegen van de twee groepen niet aan de juiste leeftijdseisen voldeden voor de officiële junior categorie, deden de Cheetah’s mee in de categorie Pre Cheerleading. Dat wil zeggen dat ze niet meededen voor de officiële ranking.


Het behalen van de titel Nederlands Kampioen levert de seniors van United Cheers een kwalificatie op voor het Wereldkampioenschap Cheerleading, dat in november gehouden zal worden in Japan. Daarnaast hebben ze zich geplaatst voor het Europees Kampioenschap in Duitsland voor zowel Cheerleading als Cheerdance. Alle teams zullen zich nu echter eerst gaan voorbereiden op het Elite Cheerleading Championship, wat eveneens in Duitsland zal plaatsvinden in het Moviepark. Dit is de grootste cheerleading competitie van Europa waar teams vanuit het hele continent aan mee doen.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-