NKA 0756Tijdens de KNSB Nationale Kunstrij Finale in Utrecht heeft Sander den Ouden op vrijdag 22 maart met een score van 19.73 goud behaald in de categorie Solo Midi’s Heren en heeft de showgroep op zondag 24 maart de goud behaald in de categorie Artistic Skate Grote Groep.

 

De showgroep van de IJsvogels bestaat uit 18 leden in de leeftijd van 9 tot 16 jaar. Het afgelopen jaar hebben zij hard getraind in SilverDome in Zoetermeer, wat de thuisbasis is van ZKV de IJsvogels. Voordat de showgroep mocht deelnemen aan het NK moesten zij zich eerst nog plaatsen met een minimum aantal van 27,5 punten. Tijdens de eerste kwalificatie op 13 januari in Hoorn met een score van 28,40 was deelname gegarandeerd. Daarna trainden zij nog harder en behaalden in Hoorn een score van 29,70 punten.

Tijdens de finale is de uiteindelijke score maar liefst 34,5 punten. Dat is voor een grote groep met schaatsers van verschillende niveau’s een bijzondere prestatie. Bij de discipline Artistic Skate wordt er naast de schaatsvaardigheden ook gekeken naar het verhaal dat wordt gebracht op het ijs. De showgroep liet een stuk zien uit de film Zombies, waar er verdeeldheid heerst tussen zombies en de overige bevolking. Ze gaan samen naar een middelbare school, maar de zombies hebben minder rechten dan de gewone bevolking. De cheerleaders gaan de zombies helpen om aan de andere mensen te bewijzen dat ze wel goed samen kunnen leven en evenveel rechten verdienen.

 

De showgroep bestaat uit de volgende leden:

Alex ter Hofstede, Amy van Gaalen, Britt de Niet, Chaya Soerdjbalie, Chloë van Gaalen, Emily Philipp, Esmee Pouw, Eva de Ruiter, Florence Bult, Frédèrique Hijkoop, Julia Cisneros, Lucas Schulten, Maureen Pennings, Melody Kestens, Raphaela Pot, Rosella Kestens, Sander den Ouden en Sophie Methorst. Trainsters: Marjolein Kremer en Lucille Rebel.

 

Overige IJsvogel resultaten Nationale Kunstrij Finale:

Esmee Pouw 6e plaats in de categorie Midi's dames
Olivia van Doorn 11e plaats in de categorie Maxi's dames
Amber van der Spek 8e plaats in de catgeorie Maxi's dames
Alex ter Hofstede 12e in de categorie Pre Basic Novice B dames

 

Foto: Piet van Es, pietures.nl

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-