taverzo

Ruud van Graafeiland feliciteert Yannick Vostes

 

De Belg Yannick Vostes, zal vanaf volgend seizoen zijn opwachting maken bij het team van deBoer Taverzo in de eredivisie. Ook de 13 jarige Gabrielius Camara, op dit moment nog uitkomend in het tweede team van deBoer Taverzo wordt een vaste waarde voor het eerste team.

Yannick Vostes speelt op dit moment nog voor Itass DTK’70, maar deze club besloot onlangs na dit seizoen te stoppen met eredivisie tafeltennis. Vostes daarover: “De club uit Klazienaveen heeft mij tijdig geïnformeerd dat de spelers uit ons huidige team op zoek konden gaan naar een nieuwe club. Voor mij was het duidelijk dat ik in Nederland actief wilde blijven. Vanuit onze ontmoetingen in de ETTU Cup met Logis kende ik Taverzo al en had regelmatig contact met Ruud van Graafeiland voordat ik in Nederland kwam spelen. Ik kijk uit naar de samenwerking met de club, Britt Eerland en Gabrielius Camara, de club heeft mij gevraagd regelmatig naar Nederland af te reizen voor een training.”

camaraLang hoefde ook Gabrielius Camara niet na te denken over het aanbod om in de eredivisie te komen spelen: “Mensen om mij heen zagen dit blijkbaar al aankomen, maar ik niet. Ik ben blij met de invalbeurten en de kansen die ik krijg bij de club. Ik ben er trots op dat ik volgend seizoen in het eerste mag spelen. Voor dit seizoen wil ik met het tweede team nog proberen kampioen te worden en mag ik volgende week debuteren op het NK voor senioren.”

 

Hart van het team

De ervaren Belg en de jonge Nederlander vormen voor volgend seizoen samen met Jochem de Hoop het hart van het team. Teammanager Theo Levert geeft aan dat nog zal worden bekeken welke van de andere spelers van dit seizoen zullen blijven om het team verder vorm te geven. Coach Ruud van Graafeiland geeft daarbij aan dat vooral wordt gekeken welke van die spelers een bijdrage kunnen leveren aan trainingen in de regio. Zo zal er intensief worden samengewerkt met Britt Eerland in haar voorbereiding op Tokyo 2020 en is er behoefte aan spelers waaraan Gabrielius zich verder kan optrekken.

-advertenties-

-goede doel-