2019 10 22 bijlagen bij persbericht Openlucht aDe fracties van Zó! Zoetermeer, PvdA en SP willen voorkomen dat de openluchtvoorstellingen in het Buytenpark en het Historisch Festival verdwijnen. De openluchtvoorstellingen dreigen volgend jaar te verdwijnen.

 

Roel van der Vlies (Zó!): “Op de een of andere manier vallen de voorstellingen niet onder het evenementenbeleid, horen ze niet bij de cultuursubsidies en ook niet bij de city-marketing. En het Zoetermeerse Cultuurfonds richt zich vooral op nieuwe dingen. Wij vinden het heel belangrijk dat er ook wat geld overblijft voor de tradities.”

“Storytellers valt zo tussen wal en schip en dat heeft deze organisatie met haar vele vrijwilligers niet verdiend. Ze maken al jaren mooie voorstellingen voor de stad, het zou ontzettend jammer zijn als dat niet meer zou kunnen. Iets soortgelijks komt niet zomaar weer terug”, aldus Marissa van der Tol (PvdA).

En Ivan Beij (SP) vult aan: 'Juist dit soort evenementen zorgen voor de door ons allen zo gewilde bruis in de stad. Het is laagdrempelig en wordt al jaren met passie gebracht. Het is een begrip in Zoetermeer en wat de SP betreft doet de gemeente er alles aan om dit niet tot het verleden te laten horen”.

De fracties hebben een agenderingsverzoek naar de gemeenteraad gestuurd om de kwestie snel op de agenda te zetten.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-