Overhandiging DuurzaamheidspactIn maart 2018 is op initiatief van de PvdA het Zoetermeerse Duurzaamheidspact gesloten. Daarin staan allerlei kleine en grote ambities en maatregelen op het gebied van duurzaamheid en groen voor de korte, middellange en lange termijn. Tot nu toe is er echter nog niets gebeurt.

“Zeven politieke partijen hebben samen aan het pact geschreven, daarna hebben zich nog twee partijen aangesloten. Een dikke meerderheid in de raad staat er dus achter”, stelt PvdA-fractievoorzitter Margot Kraneveldt vast. “In het coalitieakkoord staat zelfs dat het Zoetermeerse Duurzaamheidspact ‘vertrekpunt’ van het beleid is geworden. Hartstikke mooi natuurlijk! Maar niemand weet wat het college nu van dat Duurzaamheidspact gaat uitvoeren. En dat terwijl de uitdagingen groot zijn. Landelijk gebeurt er van alles. Klimaatakkoord, Klimaatwet, Stikstofbesluit... Maar ondanks meerdere toezeggingen schiet het in Zoetermeer totaal niet op!”

In het Duurzaamheidspact moeten bijvoorbeeld plannen komen hoe duurzaamheid lokaal wordt aangepakt. Bijvoorbeeld door inwoners te helpen hun huis en leefomgeving te verduurzamen.

De PvdA zal op 10 oktober op de Dag van de Duurzaamheid tijdens de Hans-Haringlezing in het Stadhuis-Forum wethouder Paalvast nogmaals op zijn toezeggingen aanspreken.

 

Foto: Overhandiging Duurzaamheidspact, maart 2018

-advertenties-

-goede doel-