bord parkeerplaatsDe fractie van Zó! Zoetermeer maakt zich grote zorgen over de parkeergelegenheid in en om de binnenstad van Zoetermeer. Zó! organiseert op donderdagavond 9 mei aanstaande een bijeenkomst voor alle mensen die in de binnenstad wonen en werken om over alle plannen van het college te praten.

Fractievoorzitter Marijke van der Meer: “De gemeenteraad moet nog praten over nieuw parkeerbeleid, maar ondertussen is er al sprake van allerlei ontwikkelingen en plannen in het centrum waardoor de parkeerruimte enorm onder druk komt te staan. Wij zijn echt bang dat het binnenkort een grote parkeerpuinhoop wordt, die niet meer op te lossen is.”

Ontwikkelingen in het centrum zijn bijvoorbeeld het ombouwen van kantoren naar woningen, dit betekent dat er minder auto’s overdag bij kantoren maar meer auto’s in de avond bij de woningen moeten parkeren. Ook worden bij bouwplannen in het centrum minder dan één parkeerplaats per woning gereserveerd.

Van der Meer: “Zó! Zoetermeer vindt zeker dat er meer woningen moeten komen, want er is sprake van echte woningnood, maar die woningen moeten worden voorzien van genoeg parkeermogelijkheden. We moeten ons niet rijk rekenen en denken dat de helft van de mensen wel met de trein naar zijn werk zal gaan, of gebruik gaat maken van auto’s die ze met elkaar gaan delen om de kinderen op zaterdagochtend naar de uitwedstrijden te brengen.”

Wie op 9 mei wil komen kan een e-mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘Parkeren & Zó!’ met zijn of haar naam, adres en het aantal personen. Na aanmelding krijgt iedereen de nadere gegevens zoals de locatie van de bijeenkomst.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-