jeanne dárcDe Buytenparkvoorstellingen staan dit jaar op de tocht, begin april kreeg de organisatie te horen dat er wellicht niet voldoende subsidie beschikbaar zal komen om de voorstelling door te laten gaan. Voor de voorstelling ‘Jeanne d’Arc’ zijn de repetities al maanden geleden gestart.


Zó, Pvda, CU/SGP en Ineke van den Berg willen de kwestie komende maandag met spoed in de gemeenteraad bespreken. Marijke van der Meer: “In 2017 heeft het college met de raad afgesproken dat de openluchtvoorstellingen van Storytellers gezien zouden worden als evenement en dat Storytellers structureel op subsidie zou kunnen rekenen. Vooralsnog is het budget voor evenementen niet verlaagd, maar nu dreigen de openluchtvoorstellingen voor 2019 te moeten worden afgelast. Tot onze verbazing blijkt er nu al sinds oktober een discussie gaande te zijn tussen de gemeente en Storytellers omdat maar een deel van de afgesproken 15000 euro subsidie beschikbaar zou zijn. De raad is daar niet van op de hoogte gesteld.”


Storytellers kan wel rekenen op steun van Fonds 1818 en het Cultuurfonds Zoetermeer, maar heeft de gemeentelijke bijdrage nodig omdat de kosten voor het inrichten van het theater hoog zijn. De productie zou van 10 tot 21 juli draaien in het Buytenpark Theater.

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws 

-advertenties-

-goede doel-