sh parkeergar luxemburgln2Meerdere leden van de gemeenteraad dachten eerst aan een slechte 1 april grap toen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) bekend maakte verregaande maatregelen te willen nemen om de CO2-uitstoot van verkeer met 30 procent te verminderen. De plannen stuitten op weerstand in de gemeenteraad.

Zo werd ondermeer voorgesteld in alle winkelcentra betaald parkeren in te voeren. Ook tolheffing werd genoemd als optie.

Hilbrand Nawijn (LHN) gaf direct aan het een idioot plan te vinden: “Dit is geen grap, maar een maatregel waar alle Zoetermeerders de dupe van zullen worden”. De LHN maakt zich zorgen om de gevolgen die zo’n belastingmaatregel heeft voor lokale winkelcentra en de ondernemers.


Wethouder Marc Rosier kon hem deels geruststellen door te stellen dat het actieplan van de MRDH in totaal 40 punten omvat om de CO2-reductie te realiseren. De betrokken gemeenteraden bepalen zelf of voorgestelde plannen werkelijkheid worden. Er wordt in de raad de komende periode nog verder gesproken over de plannen.

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-