Zoetermeer Vooruit dient maandagavond bij de raadsvergadering over de vrijwilligersondersteuning een amendement in. De fractie kan zich niet vinden in het raadsvoorstel voor de nieuwe plannen van de vrijwilligersondersteuning en vraagt in het amendement om samenwerking met ZoSamen.

 

handenJuliette Meurs-Troch, fractievoorzitter Zoetermeer Vooruit: “Het college stelt vanavond voor om een vrijwilligersondersteunend samenwerkingsverband te ontmantelen maar Zoetermeer Vooruit vraagt zich af waarom. Wie heeft hier om gevraagd? Wat lost het op?” De fractie voorziet problemen met het huidige voorstel, wat volgens hen ook te vaag en onduidelijk is.

De fractie maakt zich ook zorgen over de continuïteit van de vrijwilligersondersteuning. Zij voorzien dat de huidige werknemers en vrijwilligers die nu bij ZoSamen werken niet gaat wachten tot 31 december van dit jaar met het zoeken van een nieuwe baan of een andere stageplek. De nieuwe ondersteuning zou pas begin volgend jaar van start gaan. Juliette Meurs-Troch: “Voor Zoetermeer Vooruit klinkt het een beetje als het verhaal van oude schoenen weggooien voordat we nieuwe hebben.”

In het amendement vragen zij het college de verenigingen en vrijwilligersorganisaties in Zoetermeer zo te faciliteren dat zij hun eigen vrijwilligers goed kunnen ondersteunen. Maar ter aanvulling op het huidige centraal georganiseerde aanbod, de beschikbare middelen in gezamenlijkheid met ZoSamen op te pakken.

 

Lees hier onze eerdere artikelen over de vrijwilligersondersteuning:

Emoties-over-nieuw-vrijwilligersbeleid

Zorgen-om-verdwijnen-coordinatie-vrijwilligers

Nieuwe-start-vrijwilligersondersteuning

 

Meer politiek nieuws vindt u op onze politieke pagina: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-