douaneBij een routinecontrole heeft de douane 86 kilo cocaïne gevonden bij een exportbedrijf in Zoetermeer. Dit gebeurde op vrijdag 18 oktober. Volgens de douane is het exportbedrijf zelf geen verdachte en zouden de drugs door anderen in het bedrijf zijn neergezet om verscheept te worden naar Groot Brittannië.

Wat begon als een routinecontrole in een Zoetermeers bedrijf dat goederen exporteert naar het Verenigd Koninkrijk, eindigde in een vondst van 86 kilo cocaïne die verstopt zat in dozen. Met een straatwaarde van 3 miljoen euro is dit een grote vangst in Zoetermeer. Na de vondst zijn de drugs in beslag genomen en kort daarna vernietigd. 

De douane geeft aan dat uit onderzoek blijkt dat het exportbedrijf geen verdachte is in deze zaak. In het kader van het onderzoek zijn er geen mededelingen gedaan hoe de drugs bij het Zoetermeerse bedrijf terecht zijn gekomen. Er zijn in deze zaak nog geen verdachten aangehouden. De FIOD, douane en het gespecialiseerde HARC (Hit and Run Cargo) team hebben de zaak in onderzoek.

 

-advertenties-

-goede doel-