politieBlaastestDe politie suste een ruzie tussen drie mannen met duidelijk teveel alcohol op. Zij kregen een blaastest en zij bleken inderdaad onder invloed. Omdat één van hen mogelijk wilde gaan rijden, kregen zij een rijverbod. Een kwartier later hielde de politie een auto staande en zie daar.

Op donderdag 4 juli rond 23.00 uur moest de politie een ruzie sussen tussen drie mannen die duidelijk beschonken waren. Na een blaastest werd dat ook bewezen. Toch leek het er op dat de heren wilde gaan rijden. De mannen werden gewaarschuwd dat het rijden met een rijverbod een fikste straf kan betekenen. Hier kan twee weken gevangenisstraf voor opgelegd worden. Omdat de politie het vermoeden bleef houden dat de beschonken mannen in de auto zouden stappen, bleven zij in de buurt.

Nog geen 15 minuten later zagen zij de mannen inderdaad in een auto rijden en hielden zij de verdachten staande. De bestuurder werd direct aangehouden, Om ervoor te zorgen dat niet één van de andere mannen verder zou rijden, is de auto door een agent naar het bureau gereden. Op het bureau werd de bestuurder positief getest op drugs. Zijn rijbewijs is inmiddels ingevorderd. Binnenkort zal de verdachte voor de rechter komen.

 

Foto: Politie Zoetermeer

 

-advertenties-

-goede doel-