DSC 4784 318

Coördinator Mariette Knoop, wijkregisseur Sabrina Verbarendse, Leo Dohmen en wethouder Paalvast

Leo Dohmen nam afgelopen dinsdag noodgedwongen afscheid van Buurtbemiddeling Zoetermeer (onderdeel van de Stichting Mooi). Door gezondheidsredenen moet hij helaas het actief bemiddelen na 16 jaar beëindigen. Op zijn afscheid werd Leo verrast door wethouder Paalvast.

Leo Dohmen heeft zich zowel als waarnemend coördinator, als vrijwilliger en ook als (onbezoldigd) bemiddelaar vanaf het eerste uur ingezet voor Buurtbemiddeling Zoetermeer. Sinds september 2002 heeft hij actief geparticipeerd in de bemiddelingen en hiermee vele mensen geholpen.

Tijdens zijn afscheid op het teamoverleg werd hij verrast door wethouder Robin Paalvast, die zijn waardering uitsprak voor het vele werk van Leo en hem een Chapeau beeldje overhandigde. Leo : “Ik ben er stil van wat er hier allemaal gebeurd. Ben onder de indruk.”

DSC 4774 308  DSC 4782 316 

Ook Mariette Knoop, coördinator Buurtbemiddeling Zoetermeer, benadrukte hoe belangrijk vrijwilligers als Leo zijn voor het werk van Buurtbemiddeling. Leo nam ook de coördinatie waar bij afwezigheid van Mariette en droeg zorg voor de begeleiding/opleiding van nieuwe bemiddelaars.

Anno 2018 heeft buurtbemiddeling Zoetermeer op verzoek van gemeente, woningcorporaties, (wijk)politie en/of de inwoners van Zoetermeer inmiddels meer dan 2000 keer bemiddeld en daarmee inwoners van Zoetermeer bijgestaan in het oplossen van onderlinge geschillen van de meest uiteenlopende aard (geluidsoverlast, discriminatie, intimidatie, beschadiging/vernieling, overlast van huisdieren, overlast van kinderen/jongeren, etc.). Het team van buurtbemiddelaars bestaat nu uit ca. 24 vrijwilligers.

-advertenties-

-goede doel-