bijlage bij persbericht 8 BoekStart Coach foto1Wethouder Isabelle Vugs heeft donderdag 22 februari het officiële startsein gegeven voor het project Boekstartcoach. Om spelenderwijs te laten zien hoe leuk én stimulerend het is om al met de allerjongsten een boekje te lezen, krijgt het consultatiebureau in Oosterheem wekelijks bezoek van een BoekStartcoach.

Tijdens de bezoeken van ouders aan het consultatiebureau staat de ontwikkeling van hun kind centraal. Taalontwikkeling is daarvan een belangrijk onderdeel. Net als de Bibliotheek benadrukt het consultatiebureau het belang van (voor)lezen: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Samen lezen versterkt de band tussen ouder en kind. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Naast de vaste donderdagochtend bij het consultatiebureau is de Boekstartcoach iedere woensdagochtend te vinden in de wijkbibliotheek Oosterheem.

Foto van links naar rechts: Jory Schipper, BoekStartcoach Bibliotheek Zoetermeer – Isabelle Vugs, Wethouder gemeente Zoetermeer – Alie Gooris, wijkverpleegkundige JGZ - en Dhr. Sallou van JGZ

-advertenties-

-goede doel-