De politie Zoetermeer is volop bezig met controles rond illegaal vuurwerk. De afgelopen dagen is meer dan 32 kilo van dit vuurwerk in beslag genomen en zijn er verschillende arrestaties verricht.

vuurwerkNa tips is de politie een onderzoek gestart naar een site waar illegaal vuurwerk gekocht kon worden. Vijf adressen uit Zoetermeer kwamen daaruit naar voren. Dit waren woningen in de wijken Oosterheem, Seghwaert, Buytenwegh en Noordhove. Op één van deze adressen trof de politie bij een man van 22 jaar een voorraad aan van 132 cobra's. Dit is zwaar vuurwerk waar de politie jacht op maakt.

In totaal is er 32 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het ging om mortierbommen, nitraten en cobra's. Opvallend is dat een deel van de vuurwerkbezitters minderjarig is en daarom doet de politie een oproep.

 

Oproep aan ouders


De politie doet een oproep aan ouders om te controleren of en wat voor vuurwerk hun kinderen hebben. Illegaal vuurwerk kan zorgen voor zwaar letsel. Veel slachtoffers met ernstig letsel zijn jongens van 11 tot 14 jaar die illegaal vuurwerk in handen hebben gekregen. Ze bestellen bijvoorbeeld bij webshops. Dat is strafbaar en erg gevaarlijk.
Niet alleen voor de besteller, maar ook voor de huisgenoten, buren en medewerkers van de post- en distributiediensten. De politie adviseert ouders om met hun kinderen te praten over de schade die vuurwerk aan kan richten. Maak ze bewust van de risico's.
U als ouder kan ook als medeplichtige worden aangerekend als het vuurwerk onder uw toeziend oog wordt opgeslagen.

Hoe weet je of vuurwerk illegaal is?

 

Ken je iemand die handelt in zwaar vuurwerk? Of die illegaal vuurwerk heeft opgeslagen? Meld dit!
Bel 0900-8844 of meld anoniem 0800-7000.

-advertenties-

-goede doel-