Burgemeester Aptroot heeft woensdag 20 december bij de Hoge Raad der Nederlanden in Den Haag een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer J.A.C.A. Overgaauw. De heer Overgaauw is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Overgaauw heeft vanaf 2002 diverse functies bij de Hoge Raad der Nederlanden bekleed. Van 2008 tot 2011 was hij raadsheer en in 2011 werd hij vice-president van dit gerecht. Woensdag nam de heer Overgaauw afscheid als vice- president van de Hoge Raad der Nederlanden.

De heer Overgaauw heeft uitzonderlijke prestaties verricht ten behoeve van de Staat der Nederlanden op het gebied van belastingheffing en de rechtspleging in Nederland. Hij geldt op het terrein van het belastingrecht zowel nationaal als internationaal als een groot deskundige die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van het fiscale stelsel in binnen- en buitenland. op het terrein van het belastingrecht vervulde de heer Overgaauw diverse nevenfuncties; zo leverde hij een substantiƫle bijdrage aan de vakliteratuur en participeerde hij in verschillende (bestuurs-)functies binnen vakgerichte organisaties.

Foto: Facebook burgemeester Aptroot

-advertenties-

-goede doel-