IMG 9407Het kunstproject ‘de piramide’ in Oosterheem is begin december 2017 door de gemeente – vanwege de veiligheid- in bouwhekken geplaatst. Al langere tijd werd de piramide geteisterd door vandalisme. Sinds mei zijn diverse reparaties uitgevoerd, maar niet met het gewenste effect. De piramide is inmiddels ontmanteld en verdwijnt uit Oosterheem.


IMG 9386Veel panelen zijn door het weer en het vocht niet meer goed. Het indertijd gebruikte materiaal heeft de wind en de regen niet kunnen trotseren. De kunstwerken op de panelen zijn geenszins toonbaar meer. In een gesprek dat onlangs heeft plaatsgevonden met de gemeente Zoetermeer heeft Stichting ParticipARTe aangegeven dat zij het voorgenomen plan om de piramide op te knappen en te behouden, heeft laten varen. Herhaalde pogingen om via fondsen een vernieuwingsproject te financieren zijn mislukt. Daarnaast heeft Stichting ParticipARTe momenteel te weinig vrijwilligers om een eventuele opknapbeurt langdurig te ondersteunen. Stichting ParticipARTe zelf heeft te weinig financiën om iets dergelijks mogelijk te maken. 

Triest einde

Maandag 18 december zijn de panelen van het metalen karkas verwijderd. Er bleek geen enkel paneel bij te zijn dat nog bewaard kon blijven. Alles is uiteindelijk op de vuilnisbelt terechtgekomen. Hiermee komt een triest einde aan en tienjarig project van kunstenaar Daniël van Goor, dat vele Oosterhemers met elkaar heeft verbonden.

KunSTuurtje 

Doelstelling van ParticipARTe is om mensen die een afstand tot de samenleving ervaren middels kunstzinnige uitingen hun talenten (opnieuw) te laten ontdekken. Het laatste jaar doet zij dit in de Creatieve Werkplaats in de Piëzo-Ambachten Werkplaats aan de Vrouwenhuiswaard 7 Zoetermeer Meerzicht. Iedere donderdagmiddag staan de deuren van de Creatieve Werkplaats open tijdens ParticipARTes KunSTuurtje van 12.30 – 15.00 uur. De Creatieve Werkplaats van Stichting ParticipARTe is te vinden op de 1e etage van de Ambachten Werkplaats aan Vrouwenhuiswaard 7 Zoetermeer. Een personenlift is aanwezig. Voor actuele informatie zie www.participarte.nl.  

-advertenties-

-goede doel-