Persbericht 41 Tosca Menten boekje NBSinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje… De Sinterklaasperiode wordt dit jaar nóg spannender voor kinderen, want er is nu een speciale Sinterklaas-actie bij alle vestigingen van Bibliotheek Zoetermeer.

Kinderen van 4 tot 8 jaar zijn op woensdag 29 november om 14.00 uur van harte welkom om te komen luisteren naar een Sinterklaasverhaal. Na het voorlezen kunnen ze een (vouw)schoentje kleuren. Het vouwschoentje blijft in de Bibliotheek en kan op 4 en 5 december weer opgehaald worden. Sinterklaas is dan langs geweest en heeft er een mooi cadeautje in gedaan.

’t Heerlijk Voorleesavondje

Het Schoenboekje is onderdeel van de leesbevorderingscampagne ’t Heerlijk Voorleesavondje dat in 2017 plaatsvindt op woensdag 29 november. Alle ouders van Nederland worden die avond opgeroepen om die avond minimaal 15 minuten voor te lezen. Voorlezen is heel belangrijk voor jonge kinderen. Met slechts een kwartiertje per dag neemt hun lees- en taalvaardigheid enorm toe. Het Schoenboekje is zeker goed voor 15 minuten (voor)leesplezier!

-advertenties-

-goede doel-