bos waterlelieInmiddels doet bijna de helft van de Zoetermeerse basisscholen mee aan het landelijke project ‘De Bibliotheek op school’. Woensdag 4 oktober werd de bieb op school van de Waterlelie feestelijk geopend.

Raadslid Chantal Walther en fractievoorzitter Margot Kraneveldt van de PvdA in Zoetermeer waren aanwezig bij de opening van de Bibliotheek. Chantal Walther licht toe: In september en oktober zijn er weer 6 locaties bijgekomen in Zoetermeer met een ‘Bibliotheek op school’. Daar zijn we ontzettend blij mee. De PvdA pleit al enkele jaren met succes voor deze landelijke aanpak, waarbij bibliotheken en scholen samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid”. Een belangrijk doel is om het leesplezier te vergroten en kinderen te stimuleren om meer te lezen, op school én thuis. Kinderen die meer lezen, zijn beter in taal en scoren hoger op de Cito-eindtoets.

Eén op de negen Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar is laaggeletterd. Chantal Walther: “Wanneer mensen niet goed kunnen lezen en schrijven, is het heel moeilijk om mee te doen in de maatschappij en om een baan te vinden en te houden. Daarom is goed leren lezen zo belangrijk. Jong geleerd is oud gedaan tenslotte. Lekker lezen is de leus!”

Bij het voorjaarsdebat van juni 2017 werd via een motie van de PvdA 75.000 euro voor het concept vrijgemaakt. “We hopen dat het lukt om volgend jaar op 10 extra locaties een bibliotheek op school te realiseren, maar ons werk is nog niet klaar”, aldus Walther. “Ons einddoel is een bibliotheek op elke basisschool in Zoetermeer. Dan geven we ieder kind een extra kans om zich goed te ontwikkelen.”

Foto: Margot Kraneveldt en Chantal Walther op IKC De Waterlelie  

-advertenties-

-goede doel-