De Hoofdbibliotheek organiseert maandag 2 oktober van 12:30 tot 17:00 uur een themaforum (minisymposium) over verantwoord social mediagebruik. Het themaforum is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig met kinderen en jongeren werkt. 

image001Tegen welke risico’s lopen kinderen en jongeren aan in een wereld waarin social media een kijkje bieden op allerlei kwetsbare privézaken? Hoe signaleer je als professional die werkt met kinderen en jongeren wat nog veilig is en wat niet? Welke informatie gebruik om je jonge cliënten te adviseren? Professionals als jongerenwerkers, schoolmaatschappelijk werkers, leerkrachten, bso-medewerkers, jeugdverpleegkundigen, JGZ-medewerkers, schoolartsen en anderen werkzaam in het jeugdveld krijgen daar in dit themaforum een antwoord op. Aan bod komen onderwerpen als de Mediadiamant, cyberpesten, privacy, sexting, grooming en strafbaarheid.

Sprekers

Sprekers zijn Rianne Kleijn van het Jongeren InformatiePunt, Marieke Fleskens van Politie team Zeden en informatie/ontwikkelingsmedewerkers Michiel de Jong en Sarah Pronk van Bibliotheek Zoetermeer. Het themaforum is een initiatief van het samenwerkingsverband Forum Zoetermeer onder regie van Bibliotheek Zoetermeer.
Inschrijven kan via deze link: http://bit.do/themaforum-social-media. Voor vragen over het themaforum: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-