Rusland & Oost-Europadeskundige drs. MarieThérèse ter Haar geeft dinsdag 29 augustus een cultuurlezing over ‘Romanovs en Revolutie’. Ze vertelt in deze lezing over het leven van en de gebeurtenissen rondom de laatste tsarenfamilie en het Rusland rond 1900.

romanovsIn 2017 is het precies 100 jaar geleden dat de laatste tsaar wordt afgezet. Over tsaar Nicolaas II, tsarina Alexandra Fjodorovna en Raspoetin is veel geschreven en gesproken. Als de laatste tsarenfamilie in 1917 wordt afgezet en in 1918 vermoord, is de USSR al gesticht. Jaren later echter beweert een dame Anastasia te zijn, de jongste tsarendochter. Heeft zij destijds daadwerkelijk de slachting overleefd? De lezing gaat in op het leven van en de gebeurtenissen rondom de laatste tsarenfamilie. Zo krijgt u een beeld van Rusland rond 1900. Marie-Thérèse verhaalt over tsaren en politieke gevaren, intriges en onbegrip, over godsdienstwaanzin en gebedsgenezer Raspoetin en over eerherstel.

Kaarten

De lezing vindt dinsdag 29 augustus plaats in de Hoofdbibliotheek en duurt van 20.00 – 22.00 uur, de inloop is vanaf 19.30 uur. De toegang bedraagt €7,00 voor bibliotheekleden en cursisten van de Volksuniversiteit en €9,00 voor niet-leden/niet-cursisten. Kaarten zijn te koop bij de administratie in de Hoofdbibliotheek (1e verdieping) of direct online te reserveren.

Korting

De lezing sluit aan bij de tentoonstelling ‘1917 Romanovs & Revolutie: het einde van de monarchie’ in de Hermitage Amsterdam die nog loopt t/m 17 september. Op vertoon van je bibliotheekpas krijg je 20% korting op een toegangskaartjes voor deze tentoonstelling aan de kassa van Hermitage Amsterdam.

-advertenties-

-goede doel-