20170622 107133Katholieke Basisschool de Oostwijzer in Oosterheem heeft de feestweek voor hun 15 jarig jubileum donderdagavond muzikaal afgesloten. Met behulp van de muzikanten van de Klankenkaravaan voerden alle leerlingen een voorstelling voor de ouders op.

Na het onweer en wat flinke regenbuien in de middag bleef de lucht er dreigend uitzien. De leiding keek dan ook geregeld naar de wolken, maar behalve wat harde wind bleef het goed weer voor een voorstelling in de open lucht. Op het grote grasveld voor de school, locatie Cygnus, werden alle stoelen en instrumenten klaar gezet. De Klankenkaravaan had de hele dag in groepjes met de kinderen muziekstukken ingestudeerd, elke groep in een ander continent. Zo kwamen de kleuters op met draken uit China, groep 3 liet de samba swingen uit Brazilië, groep 5/6 ging op reis naar Australië en liet de didgeridoos en ritmestokken van de aborignals horen. Als laatste groep trad 7/8 op met djembé ritmes uit Afrika.

20170622 107144  20170622 107148 

Feestweek

De hele week viert de Oostwijzer, op beide locaties (Cygnus en Orion) al groot feest. De kinderen gingen maandag op schoolreis naar de Efteling en hadden op dinsdag samen sportdag met als thema 'Reis om de wereld'. Woensdag kon even uitgerust worden bij de bioscoopdag zodat alle kinderen op donderdag weer energie genoeg hadden voor de muzikale workshops en het afsluitende optreden. Zo was het de hele week feest voor de ruim 600 Oostwijzer leerlingen!

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-