Daryl HollingDaryl Holling is uitgeroepen tot winnaar van het jaarlijkse scholierendebat van het ID-College. Hij is één van de ruim 80 eerstejaars ICT-studenten die donderdagmiddag 15 juni 2017 met elkaar het debat aangingen in de raadzaal van de gemeente Zoetermeer.


Overzicht debatNamens de gemeenteraad trad Daniel Westhoek op als debatleider. De jury bestond uit de raadsleden Yvonne Bink, Jordy Boerboom en Jan Willem Schotel. Een aantal debaters kreeg al snel de smaak te pakken. Vooral over de stelling ‘vrijheid van meningsuiting moet onbegrensd zijn voor politici en burgers’ werd goed op elkaar gereageerd. Nog steviger werden de standpunten neergezet over de stelling dat voetbalclubs voortaan de politie-inzet rondom wedstrijden geheel zelf moeten betalen. Na de eerste debatrondes koos de jury vijf kandidaten uit voor het finaledebat. De juryleden vonden dat deze vijf hadden gezorgd voor dynamiek en goed op elkaar hadden gereageerd. “Ieder had zijn eigen inbreng en het was mooi om te zien hoe jullie gedurende de middag gegroeid zijn”, aldus de jury. Uiteindelijk riep de jury Daryl uit tot winnaar. Hij kreeg de wisseltrofee overhandigd.
Dit scholierendebat maakt deel uit van de loopbaan- en burgerschapslessen van docente Ria Revier van het ID-College. Ter voorbereiding op het debat hebben verschillende raadsleden vooraf gastlessen verzorgd en tips gegeven over hoe te debatteren. Voor de gemeenteraad past dit binnen de gedachte om jongeren en raadsleden meer met elkaar in contact te brengen.

-advertenties-

-goede doel-