coderdojoBij een Coderdojo leren jonge mensen tussen de 7 en 17 jaar programmeren, websites te bouwen, apps te ontwikkelen, games te maken en meer. De dojo’s worden gehouden op zaterdag in de Hoofdbibliotheek, met op zaterdag 24 juni een speciaal thema: Romeinen in Minecraft.

Wil jij leren hoe de Romeinen leefden? En wil jij zelf Romeinse soldaten en gebouwen maken? Geef je dan snel op voor de cursus Romeinen in Minecraft, helemaal gratis! Tijdens een speciale CoderDojo op zaterdag 24 juni tussen 12.00 en 15.00 uur duik je samen met een echte archeoloog het verleden in om te zien hoe het Romeinse leven er vroeger uit zag. Daarbij krijg je echte Romeinse spullen van 2000 jaar oud in handen! Daarna bouwen alle deelnemers samen een Romeinse handelspost in MineCraft. Lijkt het jou leuk om mee te doen? Geef je dan snel op! 

 

Info en aanmelden

Coderdojo is iedere zaterdag van 12.00 tot 13.30 uur of van 13.30 tot 15.00 uur in de Hoofdbibliotheek, op de 5e etage in Let's Learn. Voor iedere deelnemer is er een kant-en-klare Rasperry PI (mini computer) met leuke opdrachten om te leren programmeren en coderen. Heb je geen ervaring? Dat maakt niet uit, iedereen van 7 t/m 17 jaar is welkom. Je hebt een USB-stick nodig om je werk op te slaan. Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden vind je op www.coderdojo-zoetermeer.nl

Let op: voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat je een ouder/verzorger mee moet nemen. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn maar moeten wel in de buurt blijven zodat ze snel contact kunnen opnemen.

-advertenties-

-goede doel-