20151029 69260Een wedstrijdbal, een cheque van 250 euro en een vaantje voor ieder kind. Voor de leerlingen van Kentalis Onderwijs Zoetermeer was het donderdagmiddag 29 oktober feest. Het tweede Cruyff Court binnen Kentalis werd die middag officieel geopend door Bjorn Hart, oud-leerling van de school en oud-speler van het Nederlands Doven Elftal. Dit deed hij door de nieuwe wedstrijdbal van René van Oeffel, die als wijkcoördinator activiteiten voor ouderen organiseert op het Cruyff Court, op te gooien voor de openingswedstrijd onder zijn leiding tussen de groepen acht van de afdelingen De Plataan en De Voorde.

20151029 69253De Zoetermeerse wethouder Robin Paalvast overhandigde ter gelegenheid van de opening een cheque van 250 euro. Dit deed hij samen met Eva Scholten, jeugdlid van tennisvereniging ALTV Zoetermeer. De jeugdleden van de tennisclub hadden samen €500,- bij elkaar gelopen, hiervan is nu de helft aan Kentalis geschonken. Het bedrag wordt gebruikt voor visuele hulpmiddelen op het Cruyff Court voor de dove of slechthorende leerlingen of leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (al dan niet met een bijkomende beperking), zoals een speciaal scorebord.

Eerste in Zoetermeer

De Cruyff Courts zijn een initiatief van de Johan Cruyff Foundation, die daarmee de jeugd wil stimuleren in het bewegen. Het is een moderne invulling van het aloude trapveldje. Het Cruyff Court – het eerste in Zoetermeer – ligt bij het Kentalis Zorg Onderwijs Centrum aan de Meerzichtlaan 300-302 in Zoetermeer, een nieuw en modern complex waar zorg en onderwijs wordt geboden aan kinderen, jongeren en volwassenen die doof of slechthorend zijn of moeite met spraak en taal (taalontwikkelingsstoornis).

Maar ook kinderen uit de wijk kunnen, buiten schooltijd, gebruik maken van het Court. Om het Cruyff Court heen is een atletiek parcours aangelegd, met hardloopbaan, verspringbak en een volleybalveld. Het is de bedoeling dat er ook sportmiddagen met kinderen van Kentalis en kinderen uit de buurt op het nieuwe veld gehouden gaan worden.

151029 Ook konden de leerlingen penalty schieten op Bjorn Hart kopie 20151029 69250
Alle leerlingen mochten even penalty schieten op Bjorn  

 

 

-advertenties-

-goede doel-