Opening Prima speelgoedIn Palenstein is bij de Jacob du Mee flat een tweede vestiging van de Prima Speelgoedwinkel geopend. De winkel verkoopt tegen kleine prijzen tweedehands speelgoed, maar geeft ook mensen met een uitkering de kans om werkervaring op te doen.

IMG 4855 3

Bij het herfstconcert in de Oosterkerk zal een bijzondere zangeres haar prachtige stem laten horen. De 12-jarige Maria Eugenia Pedano, die eerder al mee deed aan het Prinses Christina Concours Junior zingt mee met het Christelijk Mannenensemble Zoetermeer.

20150927 66743Het Historisch festival 2015 stond dit jaar in het teken van 'Kasteel Palenstein.' Drijvend op de Dobbeplas werd maar liefst zeven keer een gratis voorstelling opgevoerd. Op het Dobbe eiland was een sfeervolle middeleeuwse markt met ridders, jonkvrouwen en marktkramen.

 

Woonlasten stijgen amper en Zoetermeer investeert de komende periode €30 miljoen in de stad. Het huishoudboekje van de gemeente is prima op orde volgens verantwoordelijk wethouder Robin Paalvast. Paalvast: “Wat we in het voorjaarsdebat hebben besproken kunnen we nu ook daadwerkelijk doen, veel investeren om sterker uit de crisis te komen!”

Lunar eclips 1 1500 x 1000De maansverduistering en bloedmaan van afgelopen zondag was ook in Zoetermeer goed te bewonderen. Wie het niet erg vond om heel vroeg op te staan werd beloond met een schitterend schouwspel!

-advertenties-

-goede doel-