woezelEr is geen tijd meer te verliezen: het is Tijd voor Taal! Lezen en schrijven is namelijk essentieel voor de toekomst van iedereen. Tijdens de Week van de Alfabetisering (van 7 t/m 13 september) vestigt de Bibliotheek extra aandacht op het probleem van laaggeletterdheid. Zo organiseert de Bibliotheek een Woezel & Pip voorleesmiddag op dinsdag 8 september van 15.30 tot 16.00 uur. Alle kinderen zijn van harte welkom om te komen luisteren, de toegang is gratis.

Goede voorbeeld

Kinderen hebben een stimulerende taalomgeving nodig om hun taalvaardigheden te ontwikkelen en eventueel laaggeletterdheid op latere leeftijd te voorkomen. Chantal Janzen leest op 8 september in Amsterdam voor bij Jeugdtheater De Krakeling aan 50 kinderen. Op heel veel andere plekken in Nederland volgen anderen die dag haar voorbeeld en lezen ook voor uit de speciale uitgave van het verhaal Circus Woepi uit de voorleesbundel ‘Samen spelen!’ van Woezel & Pip. Zo ook in de Hoofdbibliotheek in Zoetermeer!

Speciale editie Woezel & Pip

Het speciale Woezel & Pip-verhaal Circus Woepi wordt gelanceerd in de Week van de Alfabetisering en bevat naast het nieuwe verhaal tips om spelenderwijs bezig te zijn met taal. Deze speciale uitgave en de voorleesactie zijn ontwikkeld door Dromenjager en Stichting Lezen & Schrijven. Dromenjager is het familiebedrijf van Dinand en Lucy Woesthoff achter Woezel & Pip, de geesteskindjes van Guusje Nederhorst. Dit jaar wordt ook samengewerkt met BoekStart.

-advertenties-

-goede doel-