Kik Marion Bloem Geen gewoon Indisch meisje fotograaf Harry DonkerOp woensdag 1 juli is Marion Bloem te gast in de Hoofdbibliotheek met haar muzikale programma rondom 'Geen gewoon Indisch meisje'. Het is een daverend boeiende voorstelling waarin Bloem de Indische familie uit haar debuut tot leven roept. Het programma maakt onderdeel uit van het festival 'Klassiek op het water' en wordt gesponsord door Floravontuur Promotie Zoetermeer. Aanvang is om 20.00 uur. Kaarten kosten €5,00 en zijn te koop in de Hoofdbibliotheek, of online te reserveren via de website www.bibliotheek-zoetermeer.nl.

Marion Bloem

Schrijver, beeldend kunstenaar en filmmaker Marion Bloem is bekend sinds haar spraakmakende debuut ‘Geen gewoon Indisch meisje’ in 1983. Deze alom geprezen roman is een klassieker in de Nederlandse letteren. Het boek was destijds een eyeopener en heeft nog altijd niet aan kracht ingeboet. In prachtige, literaire stijl weet Bloem de Indische gemeenschap als geen ander te beschrijven. Er zijn tot op heden 350.000 exemplaren verkocht.

Muzikaal programma

Met eenvoudige theatrale middelen en muzikaal ondersteund door de virtuoze gitarist Erwin van Ligten roept Bloem de Indische familie uit haar debuut tot leven. Zij is de auteur van vele Indische, meeslepende romans en maker van opmerkelijke filmproducties die in het geheugen gegrift staan. Zonder dweperige nostalgie, maar met de nodige zelfspot, hilariteit, warmte, pijnlijke humor en liefde brengt Bloem de aanpassing van Indische mensen aan het koude Nederland in de jaren vijftig, zestig, zeventig en tachtig van binnenuit kleurrijk in herinnering.

 

Fotograaf: Harry Donker

-advertenties-

-goede doel-