Esther Hessing krantOp maandag 4 mei is het schrijversechtpaar Charles den Tex en Anneloes Timmerije te gast in de Hoofdbibliotheek voor een lezing ter gelegenheid van Dodenherdenking. Hun lezing gaat over hun meest recente boek 'Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd'. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door Floravontuur Promotie Zoetermeer en is onderdeel van het Bevrijdingsfestival Zoetermeer.

Voorafgaand aan de lezing kunnen bezoekers tussen 19.30 en 20.15 uur op een groot scherm in de Bibliotheek een rechtstreeks verslag volgen van de Dodenherdenking en wordt er 2 minuten stilte in acht genomen. Kaarten zijn te koop voor €5,00 bij de administratie in de Hoofdbibliotheek of online te reserveren via de website van de bibliotheek www.bibliotheek-zoetermeer.nl

Charles den Tex (Australië, 1952) is een van de meest succesvolle spanningsauteurs van Nederland. Bijna al zijn thrillers werden genomineerd voor de Gouden Strop en drie keer won hij die prijs. Zijn meest recente boek ‘Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd’ schreef Charles den Tex samen met zijn vrouw Anneloes Timmerije. Geen thriller dit keer, maar een meeslepend verhaal over Lienke en Guus Hagers die in elkaar de liefde van hun leven hebben gevonden. Als de Tweede Wereldoorlog ook Nederlands-Indië in zijn greep krijgt, verliezen ze alles wat ze hadden, en elkaar. Hij is een van de beste gevechtsvliegers van de Indische Luchtvaart en wordt voor een korte missie naar Australië gestuurd. Voor hij terug kan, valt Japan Indië binnen en wordt Lienke gevangengenomen. Drie jaar lang vecht de stille, onverschrokken vliegenier om te kunnen terugkeren naar Java, naar zijn vrouw. Alles wat hij doet, doet hij om haar weer te vinden.

3d Vergeten verhaal krant

-advertenties-

-goede doel-