kinderboekenVanaf woensdagochtend 15 april start de bibliotheek met voorlezen voor peuters in de wijk Noordhove. Iedere week wordt uit de nieuwste prentenboeken voorgelezen op twee scholen in de buurt, om 9.00 uur op basisschool Noordeinde (Bijvoetsplan 43-45) en om 10.15 uur op basisschool De Baanbreker (Lijnbaan 319). Het voorlezen is gratis en duurt ongeveer een half uur. Vooraf aanmelden is niet nodig, peuters uit de wijk zijn met hun ouders, grootouders of oppas van harte welkom om te komen luisteren!

Jonge kinderen zijn gek op voorlezen. En terecht, door kinderen voor te lezen leren zij de wereld om zich heen kennen en begrijpen. Mooie verhalen uit kleurrijke boeken zijn niet alleen leuk, maar ook goed voor de taalontwikkeling.

Kinderen leren al op jonge leeftijd verschillende woorden en zinnen. Bovendien stimuleert het de fantasie en leren zij geconcentreerd luisteren. Het voorlezen op deze basisscholen is mogelijk door een eenmalige subsidie die de bibliotheek bij de gemeente heeft aangevraagd. In de wijk Noordhove zijn nauwelijks activiteiten voor kinderen en het gemis van een bibliotheek in de buurt is nog steeds erg groot. Het voorlezen op beide scholen vindt in 2 series van 10 weken plaats, in het voorjaar en in het najaar van 2015.

-advertenties-

-goede doel-