cq5dam.web.384.614Op maandag 23 maart geeft Annegreet van Bergen een lezing in de Hoofdbibliotheek. Ze werkte in het verleden als journalist voor o.a. Volkskrant en Elsevier, maar heeft de laatste tijd vooral bekendheid gekregen als schrijfster. Vorig jaar verscheen van haar hand de bestseller Gouden Jaren. De lezing duurt van 20.00 tot 22.00 uur. De toegang bedraagt €10,00 voor bibliotheekleden en €12,50 voor nietleden.

Kaarten zijn te koop in de Hoofdbibliotheek of online te bestellen via de website www.bibliotheek-zoetermeer.nl

Gouden jaren

Haar boek Gouden jaren vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. Wie had er in de jaren vijftig al gehoord van mondhygiëniste of activiteitenbegeleider? “In 1952 deelde ik een stofzuiger met mijn schoonmoeder.” “In 1961 zond de televisie 24 uur uit… per week.” “In 1965 moesten we naar de buren om te bellen.”

Lezing

In haar lezing over Gouden jaren zal Annegreet van Bergen economische en maatschappelijke ontwikkelingen verbinden met herkenbare anekdotes, scherpe observaties en schitterende foto’s. Ze laat zien hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag. We zijn rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden.

-advertenties-

-goede doel-