2012 0704038

Alle kinderen kregen in de Voorlees stoel hun diploma van de wethouder

De VoorleesExpress is een initiatief van Stichting Piëzo waarbij in gezinnen waar voorlezen niet vanzelfsprekend is een vrijwilliger langs komt om in het gezin te gaan voorlezen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om mensen die zelf niet goed kunnen lezen of een achterstand hebben in het Nederlands. Voorlezen is voor ieder kind heel erg belangrijk voor zijn ontwikkeling en Piëzo probeert dit met de VoorleesExpress mogelijk te maken.

2012 0704031Woensdag 4 juli was de afsluiting van het eerste seizoen van de succesvolle VoorleesExpress. Alle gezinnen en voorlezers waren naar het PiëzoCentrum Palenstein gekomen, het was er lekker druk met in totaal 60 mensen. Kinderboekenschrijver Rindert Kromhout was aanwezig en las voor uit eigen werk. Tijdens het eerste verhaal “kadootjesdag” uit het boek Leentje en Beentje, zaten de kinderen gezellig op de grond te luisteren.

Erg leuk was dat de schrijver de personages in de vorm van de karakterpoppen mee had genomen en de daarbij behorende eigenschappen uitlegde. Hij deelde de poppen tijdens het voorlezen aan de kinderen uit. Na het verhaal vroeg hij aan de kinderen welke eigenschap bij welk karakter hoorde.  De schrijver was interactief met de kinderen bezig die dat zichtbaar erg leuk vonden.

Acht kinderen werden door wethouder Patrick van Domburg extra in het zonnetje gezet en kregen hun voorlees diploma uitgereikt. Ook kregen alle families een ‘Voorlees stimulerings pakket’ mee, want het is natuurlijk wel de bedoeling dat het voorlezen een vaste plaats in het gezin blijft houden!

Kinderboekhandel Silvester gaf boekjes weg van Rindert Kromhout die na afloop gesigneerd werden door de schrijver.

Een enthousiaste moeder van een ‘voorlees gezin’ vertelde dat naast het bijzondere leesproject zij ook veel bruikbare tips van de voorlezeres kreeg. En ook zijzelf genoot van het voorlezen.

Bij de vraag hoe de kinderen het voorlezen hadden ervaren kwamen er veel enthousiaste reacties los.

2012 0704042 2012 0704026

 

-advertenties-

-goede doel-