16 december 2020 Stadshart in lockdown 30 van 31De winkelcentra zijn nog gezellig versierd met kerstverlichting en –versiering, maar bezoekers zijn er nog amper. De Hema, die in eerste instantie open zou blijven voor essentiële waren, is nu ook dicht, net als Action en Wibra.

Enkel de supermarkten en essentiële winkels met voeding of drogisterij artikelen zijn nog open, hoewel een enkele winkelier probeert om nog wat te verkopen door bijvoorbeeld kerststukjes en bloemen in de buitenlucht te verkopen. Een tafel of kraam voor de winkel, zodat niet álle bederfelijke waar weggegooid hoeft te worden.
Burgemeester Michel Bezuijen heeft begrip voor de winkeliers: “Het is voor de winkeliers een mokerslag in de drukste periode van het jaar. Wij proberen als gemeente er alles aan te doen om hen te helpen, maar we moeten natuurlijk wel in de eerste plaats voorkomen dat er weer grote groepen mensen bij elkaar komen. We raden winkeliers met ‘creatieve oplossingen’ aan om even te checken bij de gemeente of het kan.”

 

Winkelsluiting verruimd voor de kerst

Dinsdag 22 en woensdag 23 december is de sluitingstijd voor supermarkten verruimd, de winkels mogen deze dagen tot 23.59 uur open blijven. De winkelsluitingstijd is verruimd om de winkels meer ruimte te geven om het winkelend publiek dat inkopen komt doen voor de kerst te spreiden.

Foto ('s) door: Jeroen Stahlecker

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-